Delgaz Grid va instala contoare inteligente la peste 10.000 de consumatori din Iași până în 2021

0

Delgaz Grid a anunțat semnarea contractele de execuție a lucrărilor de montare a peste 10.000 de contoare inteligente, până la finalul anului 2021. În plus, rețeaua de distribuție din cartierul Nicolina II din municipiul Iași va fi modernizată prin înlocuirea a circa 8,8 km de cabluri și a peste 1.800 de tablouri electrice. În același timp, vor fi implementate infrastructura hardware și aplicațiile software necesare funcționării sistemului de măsurare inteligent.

Investiția de peste 45 de milioane de lei este cofinanțată cu circa 19 milioane de lei din fonduri europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon). Contribuția companiei va fi de peste 22 milioane lei , în condițiile în care aproximativ 3,4 milioane lei vor veni de la bugetul de stat.

„Este cel mai important proiect pe care îl desfășurăm la acest moment în cadrul companiei Delgaz Grid și avem o mare responsabilitate în implementare, pentru ca efortul nostru să fie resimțit de clienți prin îmbunătățirea serviciilor și asigurare unei distribuții continue a energiei electrice”, afirmă Csulak Ferenc, director general al Delgaz Grid.

Contorizarea inteligentă înseamnă beneficii și noi facilități

  • Indexul contorului este transmis în mod automat, nu mai este necesară transmiterea acestuia de către client sau vizita cititorului
  • Factura va reflecta exact consumul realizat, fiind eliminate facturile de estimare, permițând clienților o mai bună gestionare a consumului și bugetului
  • Pe lângă datele referitoare la consum, contoarele transmit și diferite tipuri de alarme către sistemul central, unde sunt analizate și sunt stabilite măsuri de intervenție de la distanță sau în teren, după caz
  • Operațiunile de deconectare și/sau reconectare la un consumator la care este instalat și integrat în sistem un contor inteligent nu presupun costuri pentru client.

Delgaz Grid este compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON. Delgaz Grid operează o rețea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de județe din partea de Nord și de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău) și o rețea de electricitate de peste 81.500 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. De la intrarea pe piața locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate și a virat către stat impozite și taxe de 2 miliarde de euro.

Share.

Lasă un comentariu