De ce vrea GE mai multă energie eoliană

0

General Electric (GE) a surprins unii investitori prin anunțul său că “GE-ul viitorului” va include energia regenerabilă, în plus față de diviziile energetică și de aviație. Decizia reprezintă o schimbare față de noiembrie 2017, când GE anunțase că, post-restructurare, se va concentra pe energetică, aviație și sănătate – cele trei segmente industriale mai mari din punct de vedere al veniturilor și al profitului.

Analistul Morningstar, Joshua Aguilar, consideră că decizia de luna trecută de a înlocui cu energia regenerabilă segmentul de sănătate este luată “un pic pe picior”, dar este una care are sens, de fapt, potrivit investors.com.

El a menționat că energiile regenerabile sunt pregătite să concureze cu combustibilii fosili fără a beneficia de subvenții și cu un impact redus asupra mediului înconjurător.

“Când vântul este mai ieftin și mai bun pentru mediu, este o mișcare clară”, a spus el. “Energiile regenerabile devin foarte atractive.”

Aviația, energia și regenerabilele se bazează, de asemenea, pe tehnologia turbinelor, creând sinergii în cadrul grupului.

Însă pariul pe energia regenerabilă a companiei nu reprezintă “o lovitură”, a adăugat Aguilar.

Energia eoliană suferă de aceeași concurență intensă a prețurilor care a lovit și divizia energetică. Producătorii de turbine eoliene concurenți sunt Vestas și Siemens Gamesa.

Potrivit GE, segmentul său de energie regenerabilă vede “venituri puternice și creștere a comenzilor din proiectele energetice, introducerea de noi produse și capacitate digitală”.

În 2017, unitatea a generat venituri de 10,3 miliarde de dolari și a obținut un profit de 0,7 miliarde de dolari. Comenzile au crescut cu 1%, până la 10 miliarde de dolari.

Share.

Lasă un comentariu