Croația a pus în funcțiune prima stație de comprimare a gazelor, legată la terminalul Krk

0

Prima stație de comprimare din sistemul croat de transport a gazelor a fost pusă în funcțiune oficial săptămâna trecută, iar premierul Andrej Plenković a declarat că această investiție reprezintă un pas strategic care va schimba poziția Croației pe piața aprovizionării cu gaze.

Stația de la Velika Ludina, situată la aproximativ 60 de kilometri est de Zagreb, este cea mai complexă din punct de vedere tehnologic, din sistemul croat de transport a gazelor. Operatorul Plinacro a investit 209,5 milioane kuna (28,3 milioane euro) în proiect, care a fost lansat la jumătatea lunii august 2018, potrivit Total Croatia News.

Stația de compresie va crește securitatea aprovizionării cu gaze și va permite un flux bidirecțional către și dinspre Ungaria, permițând astfel transportul gazelor de la terminalul GNL de pe insula Krk către Ungaria și alte țări.

Plenković a spus că noul proiect, care permite transportul bidirecțional de gaze, creează o nouă dimensiune strategică securității aprovizionării cu energie și gaze din Croația și deschide noi posibilități de cooperare cu Ungaria și alte țări din Europa Centrală și de Est.

Share.

Lasă un comentariu