Creditorii ELCEN iau în calcul sistarea livrării apei calde în București

1

Bogdan Tudorache

Comitetul Creditorilor ELCEN se va întruni pentru a discuta posibila sistare apei calde în Capitală, ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, a anunțat administratorul ELCEN, Sierra Quadrant. Creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășită.

”Din păcate, în ciuda nenumăratelor apeluri la responsabilitate transmise de compania noastră, atât în întâlnirile și corespondența oficială cu PMB, cât și în comunicarea publică, oficialii PMB au continuat să abordeze cu indiferență situația dramatică a sistemului de termoficare”, susține compania.

”Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor…După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Share.

1 Comment

  1. In cazul in care gresesc, pot fi corectat.Aprobarea intrarii in insolventa a ELCEN, a fost luata pentru luarea tuturor masurilor necesare,conform legislatiei in vigoare, in vederea eficientizarii activitatii societatii si echilibrarii situatiei fiananciare.Din punctul meu de vedere, nu sunteti resposabili de situatia in care este ELCEN si RADET,dar nu aveti nici posibilitatea de a rezolva cogenerarea/termoficarea in Bucuresti.Este o joaca sterila intre legea insolventei, legea societatilor comerciale,inconstienta si bataia de joc a ME si Primarie ,care nu va rezolva nimic si din care are de suferit numai populatia.Nu este nici-o surpriza ,ca s-a terminat vara si concediile specialistillor si a managerilor si isi vor aduce aminte ca ii prinde iarna nepregatiti.Din pacate problema este foarte grava si nu cred ca mai poate fi rezolvata,sper sa ma insel.

Lasă un comentariu