Costurile de stocare în baterii la nivelul utilităților au scăzut cu aproape 70% între 2015 și 2018

0

Costul mediu al capacității de stocare în baterii electrice la scară mare în Statele Unite a scăzut rapid de la 2.152 dolari pe kilowatthour (kWh) în 2015 la 625 dolari / kWh în 2018, scriu Sara Hoff și Alexander Mey pentru eia.org. Sistemele de baterii stochează electricitatea produsă de generatoare sau extrasă direct din rețeaua electrică, pentru a o redistribui ulterior după nevoi. La sfârșitul anului 2018, Statele Unite aveau o capacitate instalată în baterii de 869 Megawați (MW) (cantitatea maximă de energie pe care o baterie o poate oferi la un moment dat) și o capacitate energetică a bateriei de 1.236 Megawați Ora (MWh) (cantitatea maximă de energie care poate fi stocată în baterii).

Costurile de stocare variază în funcție de regiune și de tipul de utilizare. Operatorii de sistem independenți (ISO) și operatorii regionali de transport (RTO) gestionează funcționarea sistemului electric din SUA. Pentru a înțelege cum variază costurile de stocare în baterii în funcție de amplasamentul unui sistem de baterii, Administrația americană pentru informații energetice (EIA) a grupat datele despre costuri în regiuni bazate pe RTO / ISO sau (cum este cazul Californiei) a agregat diferite entități la nivel de stat pentru a evita dezvăluirea unor informații confidențiale oferite de respondenții din zone cu mai puține sisteme de baterii. La nivel regional, costurile medii ale bateriilor de scară mare pentru intervalul 2013-2018 au variat de la 1.946 dolari / kWh pentru PJM Interconnection (PJM), care gestionează rețeaua de energie electrică din 13 state estice și în districtul Columbia, până la cel mai mic nivel – 947 dolari / kWh în Hawaii.

Deși costurile de stocare a bateriei sunt de obicei publicate în termeni de capacitate energetică (cost pe kWh), ele pot fi exprimate și în termeni de capacitate de putere (cost pe kW). În termeni de capacitate de putere, bateriile de scurtă durată sunt mai ieftine decât bateriile de lungă durată. În termeni de cost al capacității energetice, bateriile de lungă durată sunt mai puțin costisitoare.

Majoritatea bateriilor instalate în PJM sunt utilizate în aplicații de putere, cum ar fi reglarea frecvenței, care ajută la menținerea frecvenței electrice a rețelei secundă de secundă. PJM acordă prioritate capacităților de putere care funcționează pe durate mai mici, decât sistemelor de utilizare a energiei care stochează cantități mari de energie. Din acest motiv, costul pe capacitatea instalată este un indicator mai bun pentru PJM.

California a avut cea mai mare capacitate instalată în baterii în 2019 dintre statele americane. Costul mediu de stocare în baterii în California a fost de 1.522 USD / kWh. Aproximativ două treimi din capacitatea de stocare în baterii din California este utilizată pentru reglarea frecvenței. Bateriile din acest stat oferă, de asemenea, servicii de putere, inclusiv servicii de sistem, servicii de pornire și reducere a congestiilor în rețeaua de transport.

Conform datelor EIA, Statele Unite au adăugat 152 MW în noi capacități de stocare în baterii în 2019 și încă 301 MW până în iulie 2020. EIA colectează, de asemenea, date despre viitoarele capacități planificate. Pe baza datelor raportate către EIA de către dezvoltatori și proprietarii de centrale electrice la nivelul lunii iulie 2020, EIA se așteaptă ca stocarea în baterii să crească cu mai mult de 6.900 MW în următorii câțiva ani. Aproximativ 2.300 MW din acești 6.900 MW au fost raportați către EIA între aprilie și iunie 2020. Sistemele mari de stocare în baterii sunt din ce în ce mai mult asociate cu centralele electrice cu energie regenerabilă pentru a crește fiabilitatea și rezistența rețelei.

Share.

Lasă un comentariu