Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Contract de 10 milioane de euro între Romgaz și GDF Suez Energy

Contract de 10 milioane de euro între Romgaz și GDF Suez Energy

3 iunie 2015
Consumatori
Bogdan Tudorache

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat cu GDF Suez Energy România un contract în valoare de 44,442 milioane de lei, TVA inclus, pentru prestarea de servicii de înmagazinare subterană de gaze naturale, potrivit raportului curent al Romgaz, transmis marți Bursei de Valori București (BVB).

Contractul se derulează în perioada 16 aprilie 2015 — 15 aprilie 2016, în cazul nerespectării datelor de plată urmând să se plătească penalități zilnice de 0,03%, conform Agerpres.

Conform datelor Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), stocul minim de gaze naturale pe care cei 63 de furnizori cu licență au obligația de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2015 totalizează 18,727 milioane MWh.

Stocul minim prevăzut pentru clienții casnici este de peste 7,535 milioane MWh, cele mai mari cantități urmând a fi constituite de GDF Suez Energy România și E.ON Energie România, de 3,606 milioane MWh, respectiv de 3,19 milioane MWh.

Pentru producătorii de energie termică, numai pentru cantitățile de gaze utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice destinate consumului populației, stocurile minime ce trebuie constituite în depozite totalizează 3,198 milioane MWh. Cel mai mare stoc urmează a fi constituit de către Romgaz — 1,822 milioane MWh.

În ceea ce privește clienții noncasnici, stocul minim prevăzut depășește 7,992 milioane MWh, cantitățile cele mai mari urmând a fi constituite în depozite de OMV Petrom Gas — 1,947 milioane MWh, GDF Suez Energy România — 1,674 milioane MWh, Interagro — 1,247 milioane MWh și Romgaz — 1,156 milioane MWh.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *