Constantin Ichimoaei: ABB are portofoliul complet pentru orașe inteligente

0

Un oraș inteligent trebuie să aibă, în primul rând, energie disponibilă, dar și o infrastructură integrată, a spus Constantin Ichimoaei, Executive Manager în cadrul ABB România, în cadrul evenimentului ”Alegeri inteligente pentru orașe inteligente”, organizat de Energynomics și BusinessMark.

”Ne dorim sa avem energie din surse regenerabile si nepoluante: eolian, fotovoltaic, energie hidro. În același timp, un oraș inteligent trebuie să aibă industria în jurul lui, o infrastructură inteligentă, acces facil către aeroport, transport urban și interurban, inclusiv ieșire la Dunăre sau la mare, acolo unde e cazul. Alimentarea cu apă este la fel de importantă ca aceea cu energie electrică. Orașul viitorului ar trebui să fie sigur, inteligent și sustenabil, fără emisii poluante, fără zgomot – iar asta înseamnă mobilitate electrică. Sistemele logistice trebuie să permită să comanzi orice și să primești în mai puțin de 24 de ore. Pentru că petrecem cea mai mare parte a timpului în clădiri, trebuie să le regândim, să le îmbunătățim.”

Un oraș inteligent trebuie să permită o comunicare facilă, pentru a încuraja afaceri sustenabile. Între principalele utilități trebuie să includem un sistem de sănătate sigur și facil. La fel în ceea ce privește sistemul de educație. Toate trebuie să comunice între ele, prin platforme noi, cu monitorizare centralizată, a adăugat Constantin Ichimoaei.

”Este foarte important ca dezvoltarea orașelor să se facă planificat, astfel încât în apropierea spațiilor rezidențiale să existe școli, grădinițe, acces facil la cultură.”

Soluții pentru un transport curat

În cadrul proiectelor pentru un transport curat, ABB oferă soluții dedicate vehiculelor electrice, dar și transportului public, cu o gamă largă de aplicații și variante de alimentare inteligente, dar și soluții de eficiență energetică, precum recuperarea energiei la frânare în cazul tramvaielor, a mai spus el.

ABB a realizat peste 13.000 de stații de încărcare rapidă în curent continuu, instalate începând din 2010, la nivel global și local. Sistemele de service online și fizice sunt disponibile inclusiv în România. De exemplu, ABB oferă soluțile de încărcare a vehiculelor electrice pentru flote comerciale, pentru aplicații rezidențiale, comerciale și industriale, care sunt disponibile cu alternative de stocare, care să permită încărcarea și în cazul rețelelor suprasolicitate.

”Avem soluții de încărcare cu sisteme de management complexe și stocare pentru autobuze electrice. Avem soluții complete și pentru clădiri inteligente, inclusiv în România avem proiecte în faza de test”, a adăugat el.

Portofoliu complet pentru orașe inteligente

”Este foarte important ca un oraș cu foarte multe dispozitive conectate să poată fi monitorizat, să putem face o măsurare, să vedem dacă avem performanțe sau nu și să luăm decizii în consecință”.

ABB este lider în tehnologie, în industria digitală și infrastructură. ABB are o vastă experiență în electrificare. ABB are o istorie de peste 130 de ani și se bucură de o prezență globală. ”Împreună cu partenerii, ABB formulează soluții pentru orașe inteligente. ABB are experiență și tradiție în alimentarea cu energie electrică a clădirilor, a fabricilor, cu soluții pentru medie și joasă tensiune, sisteme de protecție și control, sisteme SCADA. În același timp, dacă vorbim de clădiri, ABB are și soluții complete, pornind de la celule de medie tensiune pentru distribuție secundară montate în interior, tablouri generale și secundare de distribuție, sisteme UPS, sisteme SCADA și de control. Portofoliul ABB aplicabil acestui segment, de exemplu,  pentru circulația aerului sau a apei, atât în clădiri sau în stații de pompare. este completat de motoare și convertizoare, ceea ce face din ABB un furnizor de soluții complete. Nu în ultimul rând, ABB este și lider global în robotică”, a punctat Constantin Ichimoaei.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu