Consilierii municipali au aprobat majorarea de capital la Energetica și noi subvenții pentru RADET

0

Consilierii municipali au aprobat majorarea de capital la Energetica și noi subvenții pentru RADET, au declarat surse din interiorul Consiliului General al Municipiului (CGMB) pentru energynomics.ro.

Conform votului, ELCEN va primi 1,2 miliarde de lei prin majorarea de capital la compania nou-înființată de Primărie, Energetica, care va urma să ”înghită” cele două firme energetice fuzionate.

După această majorare, capitalul Energetica ajunge de 1,56 miliarde de lei. Potrivit notei de fundamentare, suma de 1,26 miliarde lei este necesară pentru a plăti creanţe deţinute de creditorii ELCEN în cuantum total de 1,077 miliarde lei.

De asemenea, urmează să se achite către ELCEN suma de 184,8 milioane lei reprezentând contravaloarea unor investiţii şi stocuri.

”Prin realizarea majorării de capital social al CMEB SA se pun bazele conceptului de SACET, se pot accesa liniile disponibile de finanţare pe fonduri europene puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru modernizarea serviciului de alimentare cu energie termică şi transportul acesteia, ce va conduce la reducerea costurilor şi la recuperarea investiţiei”, mai prevede documentul.

În același timp, consilierii primăriei Capitalei au votat azi acordarea unor noi subvenții către RADET, în valoare de peste 80 de milioane de lei, în două tranșe. Prima tranșă, de 43 de milioane de lei, a fost aprobată în ședința curentă, urmând ca restul banilor – care vor acoperi pierderi din anii anteriori, să fie acordați în cadrul ședinței următoare a CGMB.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu