Conpet a pus în funcţiune prima sa locomotivă electrică

0

Prima locomotivă electrică a societăţii Conpet Ploieşti a fost pusă în funcţiune, recent, la Rampa Bărbăteşti din judeţul Gorj, a anunţat compania, într-un comunicat de presă.

“Proiectul de transformare a locomotivei LDH 1250 CP – 840 în LEA (locomotivă electrică dotată cu acumulatori de tip Plug-In) a început în anul 2019 şi a inclus, la Rampa Bărbăteşti, pe lângă lucrările de reparaţie şi transformare a vehiculului, modernizarea instalaţiei electrice pentru asigurarea parametrilor curentului necesar pentru încărcarea acumulatorilor locomotivei LEA, precum şi instruirea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei pentru operarea acestui tip de locomotivă”, se menţionează în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, locomotiva electrică este destinată serviciului de manevră feroviară pe linii ferate uzinale neinteroperabile pentru un tonaj maxim remorcat de 2.500 tone, cu viteza maximă de 30 km/oră.

Sursa de energie este asigurată de bateriile Li-ion care se dimensionează conform aplicaţiei pentru care se utilizează locomotiva, având o autonomie între 12 şi 24 de ore. Încărcarea bateriilor se realizează de la o sursă exterioară de 3×400 V 50 Hz dimensionată corespunzător capacităţii bateriilor, durata de încărcare de la 20% la 100% fiind de aproximativ două ore.

Share.

Lasă un comentariu