Concurența: Fără depozite proprii pentru comercianții angro

0

Consiliul Concurenţei consideră benefică iniţiativa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de a elimina obligativitatea deţinerii depozitelor proprii de către comercianţii angro de produse energetice.

Reamintim că anul trecut ANAF, prin „Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en détail produse energetice”, a introdus obligaţia ca aceştia „să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare, în proprietate sau folosinţă – contract de locaţiune, contract de comodat sau cu orice titlu legal” și să efectueze toate operațiunile de comercializare cu recepția și livrarea fizică din aceste spații de depozitare.

În situaţia în care nu dețineau depozite proprii, mulţi distribuitori de produse energetice în regim angro nu şi-ar mai fi putut desfăşura activitatea, fiind astfel eliminaţi de pe piață, susține Consiliul.

ANAF a anunţat că va elimina aceste condiţii impuse tuturor operatorilor care comercializează angro produse energetice, subliniind însă că, în situaţia în care activitatea necesită utilizarea spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora.

Share.

Lasă un comentariu