Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Concurenţa analizează operaţiunea de externalizare a unor servicii de către OMV Petrom

Concurenţa analizează operaţiunea de externalizare a unor servicii de către OMV Petrom

Gabriel Avăcăriței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom externalizează unele servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde, operaţiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well SRL, J. Christof E&P Services SRL şi MB Well Services GmbH, Germania, anunţă autoritatea de concurenţă.

OMV Petrom, membră a Grupului OMV, operează câmpuri petrolifere şi de gaze naturale în diferite regiuni din România, astfel încât este esenţială asigurarea continuităţii operaţiunilor zilnice efectuate în siguranţă şi în conformitate cu prevederile legislaţiei de mediu, conform Agerpres.

Pentru asigurarea unei prestări continue, uniforme şi integrate a unor activităţi auxiliare activităţii principale de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale OMV Petrom şi-a externalizat aceste servicii către contractori externi specializaţi. Scopul serviciilor este de a îmbunătăţi semnificativ standardele de calitate şi a creşte eficienţa, precum şi productivitatea, prin implementarea unor servicii la standarde de ultimă oră şi prin asigurarea unui transfer continuu de know-how, precizează sursa citată.

Consorţiul format din Christof MB Well, J. Christof E&P Services şi MB Well Services GmbH, Germania, a depus o ofertă finală şi a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru Zona de Producţie Moesia.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către Consorţiu. La sfârşitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom şi Consorţiu a notificării privind intrarea în vigoare a acestuia), anumite bunuri şi salariaţii vor fi returnaţi către OMV Petrom.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul instituţiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *