Companiile mari consumatoare de energie solicită expansiunea ”agresivă” a regenerabilelor

0

O alianță a unor companii mari consumatoare de energie a solicitat guvernului german să impulsioneze eliminarea barierelor din calea dezvoltării regenerabilelor. Într-un comunicat intitulat „Energii regenerabile – coloana vertebrală pentru protecția climei și Germaniei ca locație industrială”, conglomeratul Siemens, producătorul de oțel Thyssenkrupp, producătorul de produse chimice Wacker, specialistul în materiale de construcții Rockwool, producătorul de hârtie Varel, precum și utilitățile EnBW și E.ON spun că „guvernul trebuie să impulsioneze acum în mod agresiv expansiunea energiei eoliene și solare” pentru a asigura o „aprovizionare completă cu energie neutră pentru climă și cantitățile necesare de hidrogen până în 2050”, potrivit Clean Energy Wire.

În inițiativa organizată de Fundația 2°C – o alianță a directorilor generali, a managerilor și a întreprinderilor de familie care sprijină guvernul în stabilirea condițiilor-cadru orientate către piață pentru acțiuni climatice – companiile susțin că „guvernul federal are obligația de a face din extinderea energiilor regenerabile un proiect central de politică socială și industrială pentru viitor”.

Companiile spun că Germania va avea nevoie de două ori mai multă energie regenerabilă în 2030 decât în prezent și de trei până la patru ori mai multă în 2050.

“Aceasta este singura modalitate de a face hidrogen, substanțe chimice de bază sau combustibili pe baza energiilor regenerabile, tehnologii cheie pentru protecţia climei.”

Patrick Graichen, șeful think tank-ului Agora Energiewende, a declarat că inițiativa i se pare „remarcabilă”. Într-un mesaj pe Twitter, el a adăugat că firmele impulsionează o creștere dramatică a surselor regenerabile de energie „pentru că acesta este singurul mod în care își pot asigura energie ieftină”.

Share.

Lasă un comentariu