Companiile germane mari consumatoare de energie cer un preț unic pentru întreaga Europă

0

Companiile mari consumatoare de energie din Germania solicită un preț de referință unic la energia electrică la nivelul întregii UE pentru industrie, ca un instrument simplu pentru a proteja competitivitatea globală a sectorului, pe fondul campaniei continentului pentru neutralitatea climatică, potrivit Handelsblatt.

Industria a susținut mult timp că prețurile actuale ale energiei electrice sunt prea mari.

“Un preț al energiei pentru industria europeană ar deschide ușa pentru decarbonizarea industriei primare a UE și ar trebui să fie o componentă elementară a unei strategii industriale a UE”, a declarat Rudolf Staudigl, CEO al producătorului de produse chimice Wacker Chemie, pentru Handelsblatt. Wacker Chemie este lider pe piața mondială în producția de siliciu policristalin, un ingredient cheie pentru modulele fotovoltaice și concurează cu companii chineze care beneficiază de costuri semnificativ mai reduse ale energiei, potrivit articolului.

“Prețul energiei germane este cel puțin de două ori mai mare decât în vestul Chinei”, a spus Staudigl. Aurubis, cel mai mare producător de cupru din Europa, susține ideea, conform CLEW. “Avem nevoie de un preț la nivel mondial competitiv. Un preț al energiei electrice pentru industria europeană ar putea garanta acest lucru”, a declarat CEO-ul Aurubis, Roland Harings.

Share.

Lasă un comentariu