Companiile energetice și industriale vor lansa prima rețea de hidrogen din Germania

0

Cea mai mare companie energetică din Germania, RWE, împreună cu compania petrolieră BP, producătorul de produse chimice Evonik și operatorii de rețele de gaze au anunțat construirea primei rețele de distribuție a hidrogenului accesibil publicului din țară.

Proiectul își propune să conecteze producătorii de gaz verde – hidrogen produs cu surse regenerabile de energie – cu clienții industriali începând cu 2022, „cu condiția să fie viabil din punct de vedere economic”.

Rețeaua de hidrogen denumită GET H2, cu o lungime de 130 de kilometri, va fi construită în nord-vestul țării pentru a efectua furnizări clienților din statele Saxonia Inferioară și Renania de Nord-Westfalia și este deschisă pentru terți la „prețuri transparente”, potrivit Clean Energy Wire.

O centrală de electroliză cu o capacitate de 100 MW din orașul Lingen va furniza hidrogenul printr-o rețea care va fi „convertită la 100 la sută hidrogen”, au spus companiile. În plus, depozitele existente de-a lungul conductelor de hidrogen vor asigura o securitate mai mare a aprovizionării. Proiectul ar trebui să “deschidă calea către leadershipul tehnologic” pentru Germania în producția de hidrogen și să faciliteze trecerea la producția industrială neutră din punct de vedere climatic în țară, au adăugat companiile.

Share.

Lasă un comentariu