Compania LEAG începe demolarea unui oraș minier din estul Germaniei

0

Compania carbonieră LEAG a anunțat că va demola unele clădiri din orașul Mühlrose, din estul regiunii Lausitz, ca parte a planului de relocare a locuitorilor orașului. Orașul urmează să fie strămutat pentru a fi permisă extinderea minei de lignit Nochten din apropiere, potrivit Clean Energy Wire, dpa și Der Spiegel.

LEAG susține într-un comunicat că documentele de mutare au fost semnate, intrând în vigoare în martie 2019.

Compania a respins afirmațiile potrivit cărora orașul nu ar trebui mutat, spunând că aceste declarații au creat o „incertitudine iresponsabilă” pentru rezidenți.

Evacuarea nu este lipsită de controverse, deoarece Germania încearcă să elimine treptat cărbunele, până cel târziu în 2038, iar minele în aer liber au fost deja dezvoltate, criticii susținând că nu este necesară o extindere suplimentară pentru a acoperi cererea rămasă.

Dar majoritatea celor aproximativ 200 de săteni au fost de acord să se mute într-o municipalitate din apropiere și să accepte despăgubiri din partea companiei.

LEAG susține că îi este necesar cărbunele pentru centrala electrică din Boxberg, un raport comandat de ministerul economiei confirmând acest lucru, potrivit unui articol dpa preluat de Der Spiegel. Cele două clădiri care vor fi demolate sunt goale și se află pe proprietatea LEAG, se menționează în articol.

Share.

Lasă un comentariu