Comisia Europeană a amendat General Electric cu 52 de milioane de euro

0

General Electric (GE) trebuie să plătească o amendă de 52 de milioane de euro (58 de milioane de dolari) pentru că a furnizat UE informații incorecte când a solicitat aprobarea pentru achiziționarea LM Wind, producătorul danez de componente pentru turbine eoliene, a anunțat luni Comisia Europeană, transmit Reuters și DPA.

Când GE a notificat Bruxelles-ul, în ianuarie 2017, de intenția de a achiziționa LM Wind, a informat că nu dezvoltă turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, în afară de turbinele sale de șase MW, conform Agerpres.

Informația era incorectă, susține Comisia Europeană, deoarece curând s-a aflat de la terți că GE oferă potențialilor clienți turbine eoliene de 12 MW.

GE și-a retras solicitarea și a revenit cu informații complete în februarie. În martie, Comisia Europeană a aprobat preluarea dar în iulie a deschis o investigație privind informațiile furnizate de GE.

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu