Claudia-Gina Anastase preia șefia Transelectrica, după demiterea lui Marius-Dănuț Carașol

0

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis revocarea lui Marius-Dănuț Carașol din calitățile de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului. Măsura a fost luată, „din preocupare pentru imaginea societății”, la o zi după ce informații apărute în presă (VEZI edupedu.ro) au pus sub semnul întrebării autenticitatea studiilor finalizate de Marius-Dănuț Carașol.

Marius-Dănuț Carașol a condus Directoratul Transelectrica din decembrie 2018, prin mandate succesive de doar câteva luni fiecare.

Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de președinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina Anastase. Mandatul Claudiei-Gina Anastase urmează să se încheie pe 10 octombrie, dacă nu va fi prelungit din nou. Cu peste 20 de ani de experiență ca economist, noul președinte al Directoratului a absolvit Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, secția Management Industrie, iar în 2006 a obținut, ca șef de promoție, diploma de master în specializarea “Management Politic” la Școala de Studii Academice Postuniversitare “Ovidiu Șincai” din București.

Marius Carașol a dispărut

Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica Mircea Coșea a declarat la Digi24 TV că în momentul în care lui Marius Carașol i s-au cerut actele doveditoare ale studiilor, acesta a venit cu un dosar în care era o diplomă de școală sanitară și o diplomă de absolvire prin licență a Universității Politehnice București, secția Electrotehnică, o diplomă care era asemănătoare cu cele care se eliberează la licență. A adus, de asemenea, patru pagini de matricolă școlară, cu toate examenele. „Nu puteam atesta dacă ele au fost emise corect sau dacă e fals. Dar hârtia există” și părea originală, a spus Coșea.

Totodată, Mircea Coșea a precizat că Ecaterina Andronescu însăși l-a sunat și i-a confirmat că Politehnica nu a acordat diploma cu numărul respectiv pentru Marius Carașol. Ecaterina Andronescu este președinta Senatului Universității Politehnice.

„Astăzi, din nou, am convocat o ședință de urgență a Consiliului, pentru că această situație nu mai putea continua, Transelectrica e o societate de interes strategic, listată la bursă, riscăm efecte economice negative. A fost motivul pentru care am convocat Consiliul și am hotărât revocarea în absența lui. Dânsul nu a mai venit, nu a mai răspuns la niciun telefon, la nicio chemare”, a spus Mircea Coșea.

Share.

Lasă un comentariu