Clarke Energy achiziționează TEB și subsidiara sa din Grecia, Genelco

0

Bogdan Tudorache

Clarke Energy, o companie din grupul Kohler, își extinde acoperirea geografică prin achiziția societății TEB Energy Business din România și filiala acesteia, Genelco Power Systems din Grecia. Valoarea tranzacției nu a fost precizată.

Achiziția adaugă grupului Kohler 38 de angajați noi și o flotă de motoare pe gaz instalate în aceste țări cu o capacitate de peste 200 MW. Societățile sunt situate în capitalele celor două țări, București și respectiv Atena.

Clarke Energy este unul dintre cei mai mari distribuitori ai INNIO Jenbacher. Prezentă în 27 de țări, compania are peste 1.200 de angajați. Compania a vândut și a instalat echipamente care au generat energie de peste 6,9 GW la nivel global, ceea ce este echivalent cu asigurarea nevoilor de energie pentru 18 milioane de locuințe.

“TEB și Genelco se încadrează perfect în grupul de companii Clarke Energy, având multe lucruri în comun cu compania noastră”, au declarat oficialii Clarke. „Ne propunem să sprijinim și să dezvoltăm aceste societăți folosind expertiza noastră în sectorul motoarelor pe gaz…”

Segmentul românesc de motoare pe gaz se caracterizează prin creșterea industriei de cogenerare a energiei termice și electrice, alături de termoficarea urbană, domenii în care Clarke Energy are o experiență semnificativă. Odată cu creșterea producției de energie regenerabilă în România, cererea pentru echilibrarea rețelei de energie este în ascensiune. Acest lucru se poate realiza eficient cu ajutorul unor stații pe bază de gaz pentru sarcini de vârf, Clarke Energy oferind un serviciu similar în Regatul Unit.

Share.

Lasă un comentariu