Cîţu: Putem să revenim cu perspectiva ”stabil” cred că la următoarea evaluare a celor de la Fitch

0

Perspectiva de rating a României va reveni la “stabil” la următoarea evaluare a agenţiei Fitch Ratings, dacă programele pe care le-am luat în calcul şi ceea ce avem în plan pentru viitor va fi implementat aşa cum trebuie, este de părere ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

În opinia acestuia, faptul că Fitch a păstrat ratingul de ţară este foarte important, pentru că acest aspect contează atunci când România apelează la împrumuturi.

“Agenţia Fitch a păstrat ratingul de ţară al României, este foarte important de spus acest lucru. Cu toate estimările de deficit, a noastră de 6,7%, a Fitch mai mare – este foarte important, pentru că atunci când mergem să ne împrumutăm ratingul este foarte important. Da, a retrogradat perspectiva, a schimbat perspectiva la negativ. Eu cred că acest lucru se întâmplă cam pentru toate ţările din lume în acest moment. Dar în acelaşi timp mesajul foarte important pe care l-a dat Fitch a fost acela că România poate să-şi revină (…). Putem să avem o revenire în ‘V’ . Ei, bineînţeles că au pus câteva condiţii acolo, pe care le luăm şi noi în calcul, ne uităm la ele, dar revenirea economiei este în estimarea celor de la Fitch şi putem să revenim cu perspectiva ‘stabil’…la următoarea evaluare a celor de la Fitch. Veţi vedea că vor schimba perspectiva, dacă programele pe care le-am luat în calcul până acum şi ceea ce avem în plan pentru viitor va fi implementat aşa cum trebuie”, a afirmat Cîţu, conform Agerpres.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit perspectiva de rating a României de la stabilă la negativă, pe fondul influenţelor răspândirii virusului COVID – 19 asupra finanţelor publice în perioada următoare, a informat sâmbătă, 18 aprilie, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Share.

Lasă un comentariu