Acasă » Electricitate » Circa 20% dintre români trăiesc în sărăcie energetică

Circa 20% dintre români trăiesc în sărăcie energetică

7 decembrie 2018
Biomasă
energynomics

Aproape 20% din români trăiesc în sărăcie energetică, în timp ce aproximativ 460.000 dintre gospodării nu au acces sau au acces informal la electricitate. În ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor, deși a crescut de la 1% în 2012, la 13% în 2015, România încă este în urma majorității țărilor Uniunii Europene, conform unui studiu efectuat de Enel și Ashoka.

“Am adus în România trei inovatori sociali extraordinari, din Peru, Mexic si Portugalia, cu soluții din domeniul gestionării deșeurilor și sărăciei energetice, pentru a scala, cu ajutorul inovatorilor sociali locali astfel de soluții și în România. Au fost două zile pline, cu peste 20 de întâlniri bilaterale, două evenimente publice, inclusiv unul în Universitatea Politehnică din București, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai tuturor partidelor politice la Camera Deputaților, pentru a vedea cum putem înlătura obstacolele legislative din calea unor astfel de inovații sociale”, a declarat Corina Murafa, Director Executiv, Ashoka România, potrivit investenergy.ro.

“Enel se deschide din ce în ce mai mult spre o nouă abordare a energiei – mai accesibilă, inovatoare, bazată pe colaborarea cu comunitățile. De aceea îi sprijinim pe cei care generează, testează și adoptă soluții noi de îmbunătățire a accesului la energie. În acest fel, sperăm să dezvoltăm un ecosistem de organizații care dezvoltă inițiative cu impact în acest domeniu”, a afirmat Alessio Menegazzo, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale Enel România.

Programul Localizer dorește să identifice, să prezinte și să susțină adaptarea unei soluții funcționale ce poate avea impact asupra provocărilor din România. Odată ce ideea poate fi replicată, Ashoka începe să caute inovatori sociali locali, dar și consultanți pro bono ce pot susține și accelera adaptarea soluției în contextul românesc. Rolul Ashoka România în acest proces nu este doar de a media întâlnirile între fondatorii soluției și inovatorii sociali locali, ci și de a oferi acces la oportunități de dezvoltare, cum ar fi sesiuni de lucru, consultanță și accesul la experți ce pot susține procesul de replicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *