Acasă » Termo » Circa 1,8% din clienții sistemului centralizat de încălzire s-au retras anul trecut

Circa 1,8% din clienții sistemului centralizat de încălzire s-au retras anul trecut

energynomics

Numărul total al apartamentelor racordate la sistemul centralizat din Bucureşti (RADET Bucureşti) a coborât la 562.543, în luna septembrie a anului trecut, în scădere cu peste 10.000 comparativ cu luna ianuarie din anul 2006, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Numărul apartamentelor racordate la RADET Bucureşti, în luna septembrie, a fost în descreştere în fiecare an, între 2006-2016, mai arată cifrele ANRSC, potrivit Bursa.

Deşi în luna iunie a anului trecut, preţul gigacaloriei RADET Bucureşti a scăzut, mai multe persoane au observat creşterea preţului facturilor la întreţinere.

Bucureştenii au solicitat RADET explicaţii pentru diferenţa de preţ din factură, însă nu au primit niciun răspuns.

Preţul pentru populaţie al unei gigacalorii RADET Bucureşti a rămas relativ constant, începând cu august 2011, la 169,88 lei/Gcal, singura modificare efectuându-se în luna iunie a anului trecut, preţul scăzând cu 5,48 lei/Gcal, la 164,40 lei/Gcal, conform ANRSC.

De asemenea, cel mai scăzut nivel al preţului pentru populaţie al gigacaloriei RADET Bucureşti, în intervalul 2006-2016, a fost înregistrat în anul 2007, de 107,5 lei/Gcal, iar cel mai mare preţ al gigacaloriei a fost de 211,16 lei/Gcal, între lunile martie-decembrie ale anului 2006.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe data de 5 octombrie 2016, cererea de intrare în insolvenţă a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice.

Sorin Chiriţă, administratorul special al RADET, a declarat, ulterior: „În perioada următoare nu va creşte preţul gigacaloriei şi nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituţiei”.

Domnia sa a adăugat: „Preţul gigacaloriei nu se va mări, pentru că nu ne-am propus asta. Nu văd de ce am mări preţul gigacaloriei, pentru că o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienţi, prin debranşări”.

RADET Bucureşti este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

RADET Bucureşti este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *