CIECH Soda România intră în stand-by prelungit

0

Bogdan Tudorache

Situația globală declanșată de pandemia de coronavirus întârzie deschiderea CIECH Soda România, care a decis să intre în conservare pe termen lung, a anunțat compania.

”CIECH Soda România, singura fabrică de sodă rămasă la nivel național, a inițiat programul de disponibilizări voluntare încă din vara anului 2019 pentru cei aproape 600 de angajați ai săi, după șase luni de stand-by, interval în care au fost acoperite toate costurile legate de salariile colectivului și conservarea activelor societății, în încercarea de a câștiga timp pentru luarea unor decizii necesare în vederea punerii în practică a unei soluții.

CIECH Soda România a luat legătura cu toate autoritățile locale și centrale pentru a discuta posibile soluții pe termen scurt și lung încă din august 2019, dar nu a fost luată nicio decizie.

Din păcate, situația globală declanșată de pandemie nu va face decât să întârzie și mai mult orice eventuală soluție și, drept urmare, CIECH Soda România va intra în stand-by pe termen lung. Cu toate acestea, compania va păstra o echipa mică de angajați, responsabili pentru conservarea instalațiilor pe durata de stand-by și continuarea producției și livrărilor de silicați.

Procesul de disponibilizare voluntară se va încheia la 1 aprilie și peste 72% dintre angajați vor beneficia de acesta”, se arată în comunicat. În același timp, compania a inițiat planurile de construire a propriei centrale în cogenerare și preconizează că va relua producția la Râmnicu Vâlcea într-un interval de 2-3 ani.

 

Share.

Lasă un comentariu