CIECH Soda a ratificat decizia de concediere colectivă în România

0

Acționarii singurului producător de sodă calcinată din țară, CIECH Soda România, parte a grupului polonez omonim, au ratificat planul de concediere colectivă în cadrul companiei, prin care vor fi desființate efectiv peste 500 de locuri de muncă, conform Profit.ro.

În ultima parte a lunii martie, CIECH Soda anunța că, în contextul incertitudinilor economice provocate de pandemia COVID-19 și al negocierilor fără rezultat cu privire la reluarea furnizării aburului industrial către fabrică, este nevoită să finalizeze la 1 aprilie programul de plecări voluntare demarat încă din toamna lui 2019.

Potrivit celor de la CIECH, peste 72% dintre cei peste 600 de angajați urmau să beneficieze de acest program. CIECH Soda mai spunea că va păstra o parte din angajați, cei responsabili pentru producția de silicați de sodiu, precum și pentru mentenanța instalației de producție a sodei calcinate.

Compania a oprit producția la uzina sa din Râmnicu Vâlcea începând cu 18 septembrie 2019. Motivul a fost imposibilitatea de a obține cantitățile de abur industrial necesare la un preț sustenabil.

Share.

Lasă un comentariu