Chiriţoiu: Unirea Consiliului Concurenţei cu ANRE, ANPC şi ANCOM ar putea avea loc

0

Integrarea într-o singură structură a Consiliului Concurenţei, ANRE, Autoritatea Natională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Reglementatorul din Telecomunicaţii (ANCOM) poate avea loc și aduce economii, însă trebuie analizată oportunitatea și punctele slabe ale unei astfel de acțiuni, a declarat președintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

“Există acest gen de grupări de instituţii în mai multe state din Uniunea Europeană. Asta o faci fie când vrei să economiseşti bani, fie când ai anumite disfuncționalităţi pe care ai vrea să le corectezi. Dar trebuie să fim atenţi ca un astfel de proces să efecte pozitive, fie că vorbim de economie, fie că vorbim de creşterea eficienţei organizaţiei. Există şi un pericol dacă pui la un loc mai multe organizaţii diferite, ca procesul de luare a deciziilor să fie îngreunat”, a declarat Chiriţoiu, citat de financialintelligence.ro.

”Se poate face această grupare de instituţii, dacă doresc Parlamentul şi Guvernul, dar trebuie procedat cu grijă . Un exemplu în România ar fi ASF care a unit 3 instituţii de supraveghere (pensii private, asigurări, piaţa de capital). Judecaţi şi dvs şi experţii ce a ieşit bine şi ce a ieşit rău. Aşa ne dăm seama şi de beneficii şi de potenţiale dezavantaje”, a mai spus el.

Share.

Lasă un comentariu