China vrea să pună capăt pierderilor de energie regenerabilă până în 2020

0

China își propune să prevină pierderea puterii generate de sectorul energiei regenerabile până în 2020, a declarat luni Administrația Națională a Energiei (NEA). Energia din centralele eoliene, solare și hidroelectrice este adesea risipită, deoarece nu există suficientă capacitate de transmisie pentru a o absorbi, ceea ce duce la rate de pierdere ridicate, în special în nord-vestul Chinei.

NEA a declarat că rata de utilizare a centralelor hidroenergetice din provinciile sud-vestice Yunnan și Sichuan ar trebui să ajungă la aproximativ 90% în 2017, conform Reuters. Se așteaptă ca rata de pierdere a puterii eoliene să scadă la aproximativ 30% în provinciile nord-vestice Gansu și Xinjiang și la aproximativ 20% în regiunea nord-estică Jilin, Heilongjiang și Mongolia Interioară, în 2017.

Pierderile de energie solară din provinciile Gansu și Xinjiang ar trebui controlate sub aproximativ 20%, iar în Shaanxi și Qinghai până sub 10% în acest an, a adăugat comunicatul. Energia electrică generată de centralele eoliene și centralele solare din alte regiuni ale țării va trebui să respecte obiectivele stabilite în 2017 de NEA anul trecut, se mai afirmă în declarație.

China a promis să ridice ponderea consumului său de energie electrică din surse regenerabile și nefosile la 15% din totalul mixului energetic până în 2020 și 20% până în 2030. De asemenea, a declarat că va promova piața de energie electrică și va îmbunătăți capacitatea de transmisie a puterii transfrontaliere pentru a stimula consumul de energie regenerabilă și a reduce dependența de cărbune.

Producția de cărbune pe bază de cărbune din întreaga țară va fi limitată la 1,1 miliarde de kilowați-oră până în 2020, a spus NEA.

Share.

Lasă un comentariu