China a conectat la reţea cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume

0

China a anunţat că a finalizat construcţia şi conectarea la reţea a celei mai mari centrale fotovoltaice plutitoare din lume, informează portalul digitaltrends.com. Centrala fotovoltaică plutitoare este amplasată într-o fostă regiune carboniferă, în apropiere de oraşul Huainan, provincia Anhui, și are o capacitate de 40 de megawaţi. Aceasta a fost construită de producătorul chinez de echipamente fotovoltaice Sungrow Power Supply Co.

Acesta este doar unul dintr-o multitudine de proiecte de energie fotovoltaică din China. În anul 2016, China a inaugurat o centrală fotovoltaică plutitoare cu o capacitate de 20 de megawaţi tot în provincia Anhui. De asemenea, China deţine cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se întinde pe o suprafaţă de 10 mile pătrate (26 de kilometri pătraţi) în provincia Qinghai.

Tranziţia la energia solară se datorează în mare parte scăderii costului tehnologiei dar şi ambiţiei Chinei de a deveni o superputere în sectorul energiilor regenerabile. În primele trei luni ale acestui an capacitatea de producţie de energie fotovoltaică din China a crescut cu 80% până la 21,4 miliarde kilowaţi oră.

Centralele fotovoltaice plutitoare devin din ce în ce mai populare la nivel mondial datorită designului lor unic care le oferă numeroase avantaje. Echipamentele plutitoare eliberează teren în zonele mai populate şi reduc evaporarea apei.

Share.

Lasă un comentariu