CFA România: Impactul pandemiei va dura până în vara anului viitor

0

Cursul mediu al leului pentru finalul lunii ianuarie 2021 este de 4,9 lei/euro iar în iulie anul viitor ar putea fi de 4,95 lei/euro, arată cel mai recent sondaj al Asociației CFA România, făcut printre cei 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst.

Cei mai mulți analiști CFA consideră că impactul pandemiei va dura până în vara anului viitor. Deficitul bugetar pentru acest an e estimat la 8,3%. Creșterea economică pe 2020 ar putea rămâne în teritoriu negativ, la -4,4% iar șomajul ar putea urca la 7%.

Totodată, schimbările de comportament al consumatorului (atât în privința tipului de muncă, cât și în ce privește călătoriile s.a.) vor fi de lungă durată, unii analiști mizând pe permanentizarea acestor schimbări. De asemenea, cei mai mulți spun că sectoarele afectate vor avea nevoie de o perioadă lungă pentru a se recupera. Puțini sunt analiștii care confirmă forma de ”V” a recuperării economiei, invocată de autorități, conform Hotnews.ro.

Cea mai mare parte a respondenților (peste 69%) anticipează că criza generată de coronavirus se va resimți puternic până în trimestrul secund al anului 2021.

Share.

Lasă un comentariu