CEZ Vânzare și Salvați Copiii sprijină educația copiilor proveniți din medii defavorizate

0

CEZ Vânzare s-a alăturat Organizației Salvați Copiii România, desfășurând o inițiativă amplă de sprijinire a educației copiilor proveniți din medii defavorizate, aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială. În contextul începerii unui an școlar marcat de pandemia COVID-19, care aduce provocări noi pentru mulți elevi vulnerabili deja expuși unor probleme de integrare școlară, CEZ Vânzare oferă tablete, internet timp de doi ani și instruire digitală pentru toți cei implicați în demersul educativ – de la copii și părinți, până la profesori.

CEZ Vânzare a distribuit împreună cu Organizația Salvați Copiii România 450 de tablete cu acces la Internet timp de doi ani, prin care să faciliteze învățarea online pentru cei mai vulnerabili elevi identificați în comunitățile din județele Argeș, Dolj, Iași, Timiș, Caraș-Severin și Constanța, urmând să desfășoare și cursuri specializate de instruire digitală.

Pentru un impact pozitiv pe termen lung, la începutul anului școlar 2020-2021, copiii, părinții, dar și cadrele didactice vor lua parte la o serie de traininguri speciale, susținute de specialiștii Salvați Copiii România. La sesiunile de instruire, beneficiarii vor învăța cum să folosească noile dispozitive pentru a învăța online și a accesa resurse educaționale utile atât la școală, cât și acasă.

”Inițiativa noastră vine ca un răspuns la cifrele îngrijorătoare care descriu situația actuală a accesului la educație în comunitățile vulnerabile. Susținem această cauză prin multe dintre proiectele noastre. Ne bucurăm că ne-am îndeplinit și această promisiune pentru viitor, generând o schimbare pozitivă pentru cei mai afectați elevi din comunitățile noastre, care sperăm că pot începe acum școala cu mai multe șanse în fața învățăturii și mai ales în fața unui viitor mai bun, așa cum ni-l dorim pentru ei”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager, CEZ România.

Share.

Lasă un comentariu