CET Arad obține un credit furnizor de 8 mil. euro pentru achiziția de gaze

0

Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad) SA, producătorul de energie electrică și termică controlat de Consiliul Local Arad și aflat în insolvență, a încheiat un contract de facilitate de finanțare de achiziție de gaze naturale în valoare de 8 milioane de euro cu traderul elvețian AOT Energy Switzerland AG, conform Profit.ro.

CET Arad și AOT Energy au semnat și un contract de ipotecă imobiliară pe creanțe. “Această sumă (de 8 milioane euro – n.r.) reprezintă capitalul maxim pe care CET îl poate debloca pentru finanțarea materiei prime necesare activității operaționale în cursul anului 2020. CET Arad a beneficiat deja de 3 milioane euro pentru achiziția gazului necesar producției de energie termică și electrică pentru luna ianuarie”, spun reprezentanții administratorului judiciar al CET Arad.

În viitorul apropiat, CET Arad urmează să beneficieze de încă aproximativ 2,5 milioane euro pentru garanțiile aferente contractului de închiriere a unui număr de 14 noi motoare termice și pentru producția de energie electrică și termică aferentă acestor motoare.

Planurile de viitor ale CET Arad includ optimizarea capacității de producție, îmbunătățirea timpului de reacție, eficientizarea și, mai ales sporirea flexibilității companiei, în vederea obținerii acreditării pentru prestarea de servicii de echilibrare în Sistemul Energetic Național (SEN).

CET Arad are în plan să realizeze o unitate agregată, formată din module generatoare echipate cu motoare termice ce funcționează în cogenerare de înaltă eficiență, motoare termice de ultimă generație având o putere electrică total instalată de 21 MW, care lucrează împreună cu o unitate de stocare de 2 MW cu baterii litiu-ion.

Share.

Lasă un comentariu