CEO-ul Tesla, Elon Musk, lansează construcția unei uzine-gigant în China

1

Tesla a tăiat luni panglica unei noi giga-uzine la Shanghai, unde intenționează să înceapă să producă vehicule electrice de tip 3 (EV) până la sfârșitul anului, un prim pas în mutarea producției pe cea mai mare piață auto din lume.

Gigafactory este prima uzină de mașini din China deținută în totalitate de străini, reflectând o schimbare majoră a Chinei în sensul deschiderii pieței auto, chiar și pe fondul unui război comercial cu Statele Unite, care a dus la creșterea tarifelor la autoturismele importate din SUA, notează Reuters.

Producerea de automobile la nivel local ar putea ajuta Tesla să reducă impactul războiului comercial care a forțat anterior producătorul american să-și ajusteze prețurile mașinilor exportate în China. Menținerea prețurilor sub control va ajuta, de asemenea, Tesla să răspundă concurenței venite din partea unor companii precum Nio Inc, Byton și XPeng Motors.

“Mașinile accesibile trebuie să fie făcute pe același continent unde se află clienții pentru ele”, a scris Musk pe Twitter, înainte de eveniment.

China a majorat tariful de import pentru mașinile din SUA la 40% în iulie, dar l-a redus la 15% la începutul acestui an, ca parte a unei perioade de armistițiu în războiul comercial. Rata mai mică va fi păstrată până la sfârșitul lunii martie, în așteptarea unor noi decizii comerciale.

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu