Centrala pe lignit ContourGlobal Maritsa a produs 13% din energia electrică a Bulgariei de la debutul stării de urgență

0

ContourGlobal Maritsa East 3 a furnizat 13% din energia electrică produsă în Bulgaria, în perioada 13 – 31 martie 2020. Centrala continuă să funcționeze în mod fiabil și să contribuie la asigurarea securității și stabilității sistemului energetic al țării în această situație dificilă pentru industrie și consumatorii casnici.

ContourGlobal Maritsa East 3 se bazează exclusiv pe materii prime locale pentru producția sa, lignitul fiind extras la minele Maritsa East, iar calcarul – furnizat de carierele bulgare. Ghipsul produs de instalațiile de epurare ale centralei este utilizat ca materie primă principală de către alte companii producătoare de materiale de construcție.

Având în vedere amenințarea reprezentată de COVID-19, ContourGlobal Maritsa East 3 a introdus măsuri stricte de securitate pentru toți angajații care își continuă activitatea.

ContourGlobal Maritza East 3 TPP este printre puținele centrale electrice din sistemul energetic bulgar care își poate schimba modul de funcționare de la minim la putere maximă de mai multe ori în timpul zilei. Această mobilitate este crucială pentru asigurarea sustenabilității sistemului energetic.

ContourGlobal Maritsa East 3 deține și operează prima centrală termică cu cărbune cu lignit din sud-estul Europei care funcționează în deplină conformitate cu cele mai înalte standarde europene pentru siguranța în muncă și protecția mediului. Centrala a produs 11% din energia electrică a Bulgariei în 2019 folosind surse locale de energie și contribuie astfel la garantarea securității și independenței energetice a Bulgariei, potrivit Novinite.

Share.

Lasă un comentariu