Centrală nucleară din Germania închisă, criza coronavirusului are impact asupra planurilor de decomisionare

0

Centrala nucleară Gundremmingen din Bavaria va fi deconectată până la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, din cauza unui element nefuncțional care trebuie înlocuit, conform Passauer Neue Presse și CLEW. Un purtător de cuvânt al uzinei deținute majoritar de RWE a declarat că defecțiunea nu reprezintă un pericol pentru public, deoarece instalația este proiectată să facă față acestui tip de tulburări funcționale. O altă întrerupere a uzinei a fost deja programată pentru iunie, când Gundremmingen va intra într-un mod anual de revizuire lunară. Blocul B al uzinei a fost deconectat la sfârșitul anului 2017, în conformitate cu planul eliminării progresive a energiei nucleare a țării, care este prevăzut să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022. Gundremmingen urmează să fie scos din rețea cu un an mai devreme, la sfârșitul anului 2021.

În același timp, compania energetică EnBW a declarat că focarul de coronavirus din Germania a afectat planurile de decomisionare pentru unitatea nucleară din Philippsburg, Baden-Württemberg. Detonarea controlată a turnurilor de răcire a instalației va avea loc cel mai devreme la jumătatea lunii mai, iar compania va avea în vedere „comportamentul responsabil, având în vedere circumstanțele” pentru determinarea datei exacte de demolare.

La începutul anului 2020 mai erau încă în funcțiune șase centrale nucleare în țară. Potrivit institutului de cercetare Fraunhofer ISE, energia nucleară a furnizat aproximativ 14 la sută din energia electrică netă a Germaniei anul trecut, mai puțin de jumătate față de anul 2000.

Share.

Lasă un comentariu