Cea mai mică pierdere pentru Petromidia, fără deversări accidentale – raportul KMG

0

Rafinăria Petromidia, principalul activ al Grupului KMG International din România, a înregistrat cea mai mică pierdere tehnologică din istoria sa, împreună cu cel mai mic indice de intensitate energetică – 96,1% şi cel mai mic consum de energie – 2,97 GJ/ mt, conform Raportului de Sustenabilitate al companiei pe 2018.

Rafinăria Vega, în ciuda recordurilor operaţionale înregistrate, a reuşit să atingă cele mai scăzute pierderi tehnologice – 0,93% wt. şi cel mai mic consum de energie înregistrat vreodată – 2,43 GJ / mt.

Într-o notă la fel de pozitivă, Divizia de Petrochimie a Grupului şi-a îmbunătăţit şi ea consumul energetic, înregistrând un indice de intensitate energetică de 18,1 GJ / mt, redus cu 0,6 GJ / mt faţă de 2017, precum şi pierderi tehnologice de 2,2% wt., o reducere cu 0,5% comparativ cu anul precedent.

Companiile din Diviziile de Retail şi Trading ale Grupului au urmat aceeaşi tendinţă în ceea ce priveşte performanţa de mediu, Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International, care include reţeaua Grupului de staţii de alimentare cu carburanţi şi depozite, depăşindu-şi obiectivele de consum de apă şi energie de 1% cu 1,95%, respectiv 2,90%.

Nu s-au înregistrat scurgeri de produse petroliere în anul 2018, în timp ce emisiile CO2 ale Diviziei de Rafinare (platformele Petromidia şi Vega, împreună cu Divizia de Petrochimie) au scăzut cu 1.4% în comparaţie cu anul precedent. În ceea ce priveşte siguranţa, datorită Programului “100% Siguranţă” şi a peste 30.000 de ore de instruire în domeniul sănătăţii şi siguranţei efectuate la nivel de Grup (6,84 ore de pregătire medie pe angajat), rata de absenteism a scăzut de la 2,54% la 1,97%.

Aspecte de sustenabilitate relevante pentru Grup în 2018

  • 4 milioane USD investiţi în activităţi de protecţie a mediului
  • 89,6% – rata de recuperare a deşeurilor pentru Rafinăria Petromidia
  • 1 milion USD investiţi în proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor din România
  • Promovare a diversităţii – peste 5.000 de angajaţi – 17 naţionalităţi diferite
Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu