Cea mai mare companie pe lignit din Germania, RWE, își va reduce emisiile de carbon la zero până în 2040

1

Cel mai mare poluator prin emisii de CO2 din Europa, RWE, își propune să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în decurs de 20 de ani, deoarece își închide centralele de cărbune și se concentrează pe energia eoliană, solară și pe stocare în urma preluării activităților regenerabile ale filialei Innogy și ale rivalului E.ON.

“Vom fi o companie neutră până în 2040”, a declarat CEO-ul RWE, Rolf Martin Schmitz, în cadrul unei conferințe de presă care a marcat lansarea oficială a “noului RWE”. Compania a spus că a scăzut deja emisiile de CO2 cu o treime din 2012 până în 2018 – o scădere de 60 de milioane de tone. Compania urmărește o reducere de aproximativ 70 la sută până în 2030. Germania intenționează să părăsească generarea electrică pe cărbune până cel târziu în 2038, potrivit Cleanenergywire.com.

Share.

1 Comment

  1. Sunt curios cu ce va fi inlocuita productia de energie electrica pe carbune.Afirmatiile actuale sunt pe regenerabile ,sunt intentii laudabile,adevarul il va vedea copii nostrii peste 20-30 de ani, cand noi vom fi importatori majori de energie electrica.

Lasă un comentariu