CE: România, pe locul 23 în Uniunea Europeană la eco-inovare

0

România s-a clasat pe locul 28 în Tabloul de bord european privind inovarea din 2018, punctajul său fiind cu 14 puncte procentuale mai mic decât în 2010, în timp ce majoritatea întreprinderilor din țară au un nivel scăzut de conștientizare a aspectelor de mediu, se arată în Raportul de țară privind evaluarea din 2019 a punerii în aplicare a politicilor de mediu ale UE (EIR), întocmit de Comisia Europeană (CE).

În același timp, datele incluse în document relevă faptul că, în Tabloul de bord privind eco-inovarea, România se situează pe locul 23, cu 65 de puncte, cu mult sub scorul mediu general al UE-28. “Începând din 2010, România înregistrează în mod constant rezultate sub medie în ceea ce privește eco-inovarea. Cadrul normativ, de politică și financiar al României pare a fi unul dintre cele mai mari obstacole în calea întreprinderilor atunci când introduc activități de eco-inovare și aduc îmbunătățiri”, se precizează în EIR 2019, conform Agerpres.

În ceea ce privește contribuția întreprinderilor la domeniul de mediu, datele Comisiei Europene subliniază că majoritatea entităților din România au un nivel scăzut de conștientizare a acestui aspect.

Share.

Lasă un comentariu