CE Oltenia va intra în restructurare cu un nou management

0

Bogdan Tudorache

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia ar putea decide în cadrul ședinței de la finalul lunii martie suspendarea din funcție a directoratului, măsură care va trebui aprobată în adunarea generală a acționarilor, ulterior, pentru a intra în vigoare, a declarat pentru energynomics.ro, președintele CS, Dumitru Mărculescu. Sorin Boza nu a putut fi contactat.

”Există un material al corpului de control al Ministerului Energiei… care are niște măsuri opozabile CE Oltenia, lucru stabilit și de instanța de judecată sub aspectul opozabilității acesteia, și care prevede și măsuri de recuperare a unor eventuale prejudicii produse în dauna CE Oltenia, referitoare la niște contracte derulate în perioada 2017-2019. Ne-a fost remis și nouă acest document de pe 24 decembrie, am dat în sarcina oficiului juridic și a directoratului măsura ca aceste acțiuni de răspundere patrimonială să fie redactate, pentru a promova acțiuni în justiție cu privire la recuperare acestor potențiale prejudicii”, a spus Dumitru Mărculescu.

”La următorul CS (n.r. întâlnire a membrilor Consiliului de Supraveghere) vom în măsură să vedem care sunt acțiunile, care sunt persoanele care ar putea fi responsabile de prejudicii, și, în funcție de calitatea lor va trebui să hotărâm cu privire la atragerea răspunderii patrimoniale în măsura în care vorbim despre membri actuali ai directoratului, sau de foști membri ai directoratului, sau foști membri ai CS – vorbim despre o aprobare a adunării acționarilor cu privire la demararea acestor acțiuni patrimoniale…Nu am cunoștință despre un alt corp de control, avem un raport al Curții de Conturi care ni s-a adus la cunoștință în cadrul CS…Următorul CS va avea loc către sfârșitul lunii martie”, a mai spus el.

Sorin Boza, demis din poziția de director general (președinte al directoratului) la începutul anului, susține că aceasta a avut loc prin presiuni politice, fiind o măsură nejustificată.

Boza a declarat anterior pentru energynomics.ro că nu va contesta decizia Consiliului de Supraveghere și că va rămâne în componența simplă a Directoratului companiei până la încheierea mandatului, în luna octombrie.

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia a decis luni, 27 ianuarie, înlocuirea din funcție a președintelui directoratului ”din cauza prejudiciilor aduse companiei și a faptului că nu a fost selectat în mod legal”, conform declarațiilor ministrului Economie și Energiei (MEEMA), Virgil Popescu.

Share.

Lasă un comentariu