CE Oltenia va accesa noi credite pentru plata certificatelor de emisii

0

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat pentru presa locală că soluția pe termen scurt pentru companie este contractarea unui împrumut pentru plata certificatelor de emisii. Boza confirmă astfel că ar putea accesa un credit de la Trezorerie, care ar putea fi de 1,1 miliarde de lei, pentru plata certificatelor.

Boza a declarat, pentru publicația BizMagazin, care au fost rezultatele primelor întâlniri cu reprezentanții noului Guvern. Iată declarația citată de e-nergia.ro:

“A doua întâlnire a fost una în care am discutat în detaliu cele două subiecte urgente: memorandumul, scoaterea din fondul forestier și partea de exproprieri. La această a doua întâlnire a fost prezent și președintele Dan Vîlceanu, care a preluat, să spunem, prima parte a memorandumului, partea de acordare a împrumutului, având deja o primă discuție cu d-l Cîțu, urmând ca săptămâna viitoare, împreună cu d-l ministru Virgil Popescu să discutăm soluția legală și corectă pentru acordarea împrumutului necesar achiziționării certificatelor de CO2 până la 31 aprilie 2020”.

”Am cumpărat certificate în această perioadă, am finalizat achiziția de certificate din PNI faza I, până la sfârșitul anului vom finaliza pe cele din faza II, am achiziționat și pe piețele libere, însă nu vom avea niciodată suma necesară achiziționării tuturor certificatelor”, a mai spus Boza.

Share.

Lasă un comentariu