CE Oltenia se menține pe locul secund în topul producătorilor de energie din România

0

În anul 2019, CE Oltenia a produs aproximativ 12,4 TWh și a livrat în sistemul energetic național (SEN) peste 11 TWh, acoperind o cotă de piață de aproximativ 22%, iar în perioadele din an cu hidraulicitate și intensitate a vântului scăzute a atins o cotă de piață de peste 30%, menținându-se pe locul al doilea în topul producătorilor de energie din România. În anul 2019, CE Oltenia a funcționat în medie cu 7 grupuri energetice, a anunțat compania, pe site-ul propriu.

Compania a participat la toate licitațiile organizate de Operatorul de Transport și Sistem – Transelectrica pentru servicii tehnologice de sistem, furnizând către acesta cca 1.6 TWh rezervă de reglaj secundar, rezervă terțiară rapidă și rezervă terțiară lentă, contribuind astfel în mod esențial la siguranță și securitatea Sistemului Energetic Național.

De la înființarea companiei până în prezent, Complexul Energetic Oltenia a produs peste 112 TWh energie electrică pe baza de cărbune, reprezentând cu aproximație echivalentul consumului total de energie electrică al României timp de doi ani.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu