Acasă » Termo » CE Oltenia: Profit brut în urcare cu 438%

CE Oltenia: Profit brut în urcare cu 438%

21 august 2019
Cogenerare
energynomics

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat, la 30 iunie 2019, un profit brut de 188,98 milioane lei (+438%) și o cifră de afaceri de 1.510,6 milioane lei (+6.8%), față de 35,12 milioane lei profit brut și 1.414,4 mil lei cifră de afaceri (+6,8%) la 30 iunie 2018, potrivit unui comunicat al companiei. De asemenea, EBITDA la 30 iunie 2019 este de 614 milioane lei, față de 437 milioane lei, la 30 iunie 2018.

Compania precizează că, la data de 30 iunie 2019, nu înregistrează datorii restante față de bugetul consolidat al statului sau față de instituțiile bancare, conform site-ului CE Oltenia.

CEO a mai transmis: „Pentru termenele de raportare 30 iunie 2018 și 30 iunie 2019, rezultatele înregistrate nu sunt influențate de provizioanele pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, întrucât societatea are obligația să constituie provizioane pentru cantitatea de certificate de CO2 neachiziționată în cursul anului, la închiderea exercițiului financiar al fiecărui an, la prețul de achiziție valabil la dată de 31 decembrie, conform Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară – IFRS”, potrivit comunicatului.

„Rezultatul pozitiv obținut din activitatea de exploatare indică stabilitatea în modul operațional de funcționare al CE Oltenia, iar evaluarea situațiilor financiare de către instituțiile abilitate să încadreze companiile în categorii de performanțe financiare constituie un element esențial în aprecierea eficienței și eficacității activității operatorului economic”, mai precizează CE Oltenia, subliniind că “exista, însă, factori externi care afectează valoarea rezultatului financiar, în principal cursul valutar și piața certificatelor de CO2, a căror evoluție nu poate fi reglementată de niciun producător de energie”.

Un comentariu la „CE Oltenia: Profit brut în urcare cu 438%”

  1. Si Termoelectrica avea profit operational si a falimentat.Una din cauzele care au fundamentat falimentul a fost necesitatea aparitiei celor trei societati de productie pe lignit care ulterior au devenit CEO.La ce foloseste acest mod deficitar de a prezenta situatia financiara a unei societati.Trebuie ascuns faptul ca datorita deciziilor proaste in organizarea sectorului de productie din anul 2000 si cele privind strategia producerii pe lignit ,au dus la situatia in care se afla CEO.Sau trebuie sa justifice veniturile membrilor CS numiti (nu selectati) in baza ordonantei corporative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *