CE Oltenia anunță că toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE în martie 2020

1

În 2018, au fost implementate și puse în funcțiune 3 instalații complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 și 7 – SE Turceni și grupul energetic nr. 6 – SE Rovinari, anunță CE Oltenia, precizând că toate grupurile energetice ale companiei vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene începând de la 30 martie 2020.

Într-un comunicat de presă, CE Oltenia prezintă stadiul investițiilor de mediu pentru conformarea societății cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeană.

În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziției pentru 4 instalații, având ca obiect “Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4 – SE Rovinari”, respectiv “Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4 – SE Turceni”.

Pentru celelalte 4 instalații, respectiv grupurile energetice nr.7 și 8 – SE Ișalnița și grupurile energetice nr.1 și 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentației în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia.

În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalațiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

Share.

1 Comment

  1. Se pare ca toate grupurile energetice de la CEO Oltenia si-au terminat durata de viata din pdv tehnologic.Cred ca ar fi mai bine sa va ganditi sa puneti in functiune un grup nou , actiune pe care o amanati de cca 15 ani .

Lasă un comentariu