CE Oltenia a primit 2 milioane de lei prin PNI

0

Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Național de Investiții (PNI), reprezentând prima tranșă aferentă blocului energetic nr. 7 de la Sucursala Ișalnița. ”Se estimează că cea de-a doua tranșă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

La sfârșitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcțional și a fost virată prima tranșă de 6,2 milioane de lei, pentru blocul energetic nr. 4 de la sucursala Rovinari.

Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obținerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiții cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea instalațiilor de producere a energiei electrice din România.

CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru investițiile companiei cuprinse în Planul National de Investiții, respective pentru reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr. 4 de 330 MW, pe lignit, de la SE Rovinari și reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, de la SE Ișalnița.

Share.

Lasă un comentariu