CE: Contractul Alro cu Hidroelectrica nu a inclus vreun ajutor de stat

0

Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, salută concluziile investigaţiei derulate de Comisia Europeană (CE) în legătură cu contractele companiei cu producătorul de electricitate Hidroelectrica, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Conform comunicatului CE din 12 iunie, “contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica, întreprinderea de stat producătoare de energie electrică din România, cu anumiți comercianți din domeniul energiei și clienți din sectorul industrial nu au implicat un ajutor de stat – este concluzia Comisiei Europene în urma unei anchete aprofundate”. De asemenea, “analiza a arătat faptul că Hidroelectrica a practicat prețuri care au fost conforme pe deplin cu prețul de referință de pe piață aplicat pentru nouă clienţi”, printre aceştia aflânduse şi Alro.

Comunicatul de presă al CE menţionează şi faptul că “Hidroelectrica a practicat prețuri care au fost conforme pe deplin cu prețul de referință de pe piață” şi “Comisia a concluzionat că niciunul dintre contractele de vânzare care au făcut obiectul examinării nu a implicat un ajutor de stat”.

Concluziile investigaţiei CE vin să confirme poziţia Alro, aşa cum a fost prezentată încă de la începerea procedurilor. Compania a avut o relaţie comercială corectă cu Hidroelectrica, conformă cu toate prevederile legale care reglementează sectorul energetic din România.

Pe întreg parcursul investigaţiei, Alro a cooperat într-o manieră profesionistă şi transparentă cu CE şi a prezentat toate documentele cerute de autorităţi, documente care au demonstrat poziţia Companiei şi care au dus la concluzia că, în contractele cu Hidroelectrica, nu a existat ajutor de stat.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu