CE a aprobat dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a mașinilor electrice din Germania

0

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru proiectul Germaniei de a dezvolta o rețea pentru încărcare rapidă a vehiculelor electrice care pot oferi beneficii reale pentru societate, prin reducerea emisiilor nocive și a poluării fonice.

Măsura promovează instalarea unor stații de încărcare de mare viteză, precum și extinderea infrastructurii existente iar costurile total se ridică la 300 de milioane de euro, pe parcursul a patru ani. Schema este deschisă tuturor, inclusiv companiilor, persoanelor fizice și autorităților locale şi a fost aprobată în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

”Măsura va încuraja o absorbție semnificativă a vehiculelor electrice și, prin urmare, au o contribuție majoră la satisfacerea interesului comun de reducere a emisiilor și de îmbunătățire a calității aerului. Măsura va sprijini, de asemenea, strategia europeană pentru o mobilitate cu emisii reduse, în special în ceea ce privește obiectivul de a accelera implementarea energiei alternative cu emisii reduse de transport și să contribuie la agenda de decarbonizare”, au declarat oficialii CE.

Banner-EBC-1-martie-702x87

CE se așteaptă ca sprijinul financiar acordat progresiv printr-o procedură de licitație deschisă și transparentă pentru construirea infrastructurii de încărcare să creeze condițiile necesare pentru expansiunea ulterioară a acesteia, fără nici un alt sprijin în viitor, scopul fiind de a încuraja utilizarea vehiculelor electrice pe drumurile germane și europene.

Share.

Lasă un comentariu