Carmen Neagu este noul Director Executiv al Grupului EnergoBit

0

EnergoBit, grup de companii active în proiectarea, ingineria și managementul proiectelor energetice, a desemnat-o pe Carmen Neagu în funcția de Director Executiv (CEO) al Grupului începând cu 1 februarie, arată un comunicat al companiei. Din 2013, Carmen Neagu a fost membru în Consiliul de Administrație la Transelectrica, iar din 2014 a prezidat Consiliul de Supraveghere. În primele zile ale lui 2016 Carmen Neagu a demisionat din această poziție, citând “motive personale.”

Anterior mandatelor din Transelectrica, Carmen Neagu a activat între 2005 și 2012 ca Director Executiv Regional (SEE) pentru Energie în General Electric. Până în 2005 a fost implicată în dezvoltarea strategică a sistemului energetic din România în cadrul ELCEN, Termoelectrica și al Companiei Naționale de Electricitate, și a deținut o serie de poziții de top management în domeniile legate de strategie și afaceri internaționale privind generarea energiei în perioada restructurării sectorului energetic din România.

În cadrul EnergoBit, Carmen Neagu își va asuma managementul Grupului și a strategiei pe termen lung, cu accent pe dezvoltarea poziției în piața de transport și distribuție a energiei, pe diversificarea bazei de clienți și produse, precum și pe dezvoltarea continuă a piețelor de export.

„Obiectivele mele în calitate de CEO al EnergoBit sunt de a consolida poziția companiei pe piețele interne și cele de export, profitând de oportunitățile viitoare din segmentele de transport și distribuție, generare de energie și servicii industriale. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa de management a EnergoBit existentă și cu acționarii EnergoBit în această oportunitate interesantă. Compania reprezintă o platformă puternică pentru dezvoltarea unui lider de piață independent în CEE”, a afirmat Carmen Neagu, citată în comunicat.

“Doamna Neagu are mulți ani de experiență în sectorul de energie din România, având un istoric remarcabil în mediul corporatist multinațional. Am încredere că această combinație va aduce beneficii organizației și va sprijini creșterea continuă a EnergoBit”, a menționat Ștefan Gadola, unul din fondatorii EnergoBit.

“Este o reală plăcere să îi urez bun venit doamnei Carmen Neagu în companie în numele tuturor acționarilor. Având-o pe Carmen la conducerea uneia dintre cele mai puternice echipe de ingineri din zonă, ne așteptăm să putem beneficia de revigorarea pieței regionale și să accelerăm creșterea companiei”, a adăugat Andrzej Bartos, membru în CA din partea Innova Capital, cel mai mare acționar al companiei.

Share.

Lasă un comentariu