Carlyle Group caută noi oportunităţi de investiţii în Upstream-ul românesc

0

Premierul Sorin Grindeanu a discutat, miercuri, 19 aprilie, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Carlyle Group, despre dezvoltarea investiţiilor acestei companii în domeniul energiei, în special în zona Mării Negre, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Reprezentanții companiei și-au anunțat intenția de a trece cât mai rapid la faza de producție, în cazul resurselor de gaze naturale deținute în concesiune pe platforma continentală a Mării Negre, dar și de a identifica noi oportunități de investiții în România.

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat, la rândul său, disponibilitatea Guvernului de a facilita accesul investitorilor pe piața românească. „Suntem ferm hotărâți ca, prin măsurile adoptate de Guvern, să sprijinim mediul de afaceri și să promovăm oportunitățile de investiții în România”, a afirmat șeful Executivului.

La întrevedere au mai participat din partea Guvernului, ministrul Energiei, Toma Petcu, consilierul de stat al prim-ministrului, Marius Nica, și Alexandru Chirilă, secretar de stat în aparatul de lucru al primului-ministru.

Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, deţine Black Sea Oil&Gas (offshore) şi Mazarine Energy (onshore), duoă dintre companiile implicate în operaţiuni de explorare şi producţie în concesiuni petroliere ale statului român.

Share.

Lasă un comentariu