Camioane alimentate cu biometan, soluție pentru valorificarea deșeurilor alimentare în Marea Britanie

0

Lanțul de supermarketuri Waitrose din Marea Britanie va folosi în premieră în Europa, biogazul pe post de combustibil pentru camioanele sale din lanțul de distribuție. Combustibilul va fi obținut din alimentele care, în alte circumstanțe, ar fi ajuns deșeuri, relatează The Times.

Astfel, lanțul de supermarketuri Waitrose din Marea Britanie împreună cu furnizorul de combusitibili pe bază de biometan, CNG Fuels au semnat un acord pentru a introduce în flotă 10 camioane produse de Scania în parteneriat cu Agility Fuel Solutions, ce vor putea rula cu biometan, combustibil rezultat în urma procesului de putrezire a materiilor vegetale și a altor deșeuri alimentare.

Ideea de a folosi biometan în loc de combustibil fosil a fost deja implementată cu succes în SUA. În plus, există și alți retaileri care au semnat acorduri de precomandă cu CNG Fuels.

Potrivit specialiștilor în domeniu, pe lângă sustenabilitate, mai puțină poluare și valorificarea deșeurilor rezultate din risipa alimentară, biometanul mai are și alte beneficii: ”Biometanul costă cu 40% mai puțin decât motorina. În plus, emisiile de dioxid de carbon sunt cu 70% mai mici și aceste camioane produc mai puțin zgomot decât cele convenționale”, au declarat reprezentanții CNG Fuels.

Banner-ARBIO-702x87

Share.

Lasă un comentariu