Camera Deputaţilor a aprobat ordonanța care prevede stingerea datoriilor termiei și cărbunelui

1

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, ordonanța prin care se prevede stingerea unor obligaţii fiscale şi bugetare ale operatorilor economici care asigură furnizarea de energie electrică și termică în sistem centralizat, inclusiv a companiilor producătoare pe bază de cărbune. Legea vizează în principal CE Hunedoara, însă poate fi extinsă și la alte companii.

Operaţiunea se va realiza prin darea în plată şi concesionarea activelor energetice din proprietatea statului, conform Mediafax.

Proiectul reglementează totodată obligaţiile de plată pentru împrumuturile angajate de operatorii economici, care fac obiectul unei decizii de recuperare a unui ajutor de stat declarat ilegal, în condiţiile necesităţii respectării unor Decizii ale Comisiei Europene.

Share.

1 Comment

  1. Nu am citit actul normativ aprobat marti.Sigur beneficiaza si producatorii de energie termica ?Este rezolvata problema si fata de societatile aflate in insolventa /faliment ?Daca da care pot sunt consecintele ?probabil nu voi primi raspuns, dar cred ca sunt interesante intrebarile.

Lasă un comentariu