Cabinetul german stabilește un preț de 25 de euro pentru tona de CO2, din ianuarie 2021

0

Cabinetul german a ajuns la un acord cu privire la modificările pachetului climatic lansat în luna septembrie a anului trecut și a decis ca, începând cu ianuarie 2021, prețul unei tone de carbon să fie stabilit la de 25 de euro, pentru sectoarele termiei și transportului din Germania, conform Euractiv.

Inițial, propunerea guvernului german a avut în vedere un preț inițial de 10 euro pe tonă, care urma să fie majorat la 35 de euro, până în 2025. Conform noului regulament, prețul din 2025 va fi acum de 55 €. Începând cu anul următor, vor fi scoase la licitație certificatele de emisie cu o variație de 55-65 euro pe unitate.

Cabinetul a confirmat un acord al unui grup de lucru al comitetului de mediere între cele două camere ale legislativului german, Bundesrat și Bundestag. Ultimele puncte ale pachetului climatic au fost discutate acolo în decembrie, în special în ceea ce privește problemele fiscale.

De fapt, partea legii care reglementează prețul CO2 a trecut deja prin Bundestag și Bundesrat. Cu toate acestea, sub presiunea Verzilor, care ceruseră un preț considerabil mai mare, s-a ajuns la un compromis politic și prețul a fost majorat ulterior.

Share.

Lasă un comentariu