BYD deschide noi fabrici de autobuze electrice în Europa

0

Corporația chineză BYD, producător de vehicule electrice și baterii cu litiu intenţionează să deschidă noi fabrici în Europa, pe fondul majorării cererii pentru autobuze nepoluante, a anunţat Isbrand Ho, directorul diviziei de vânzări auto europene a BYD, potrivit Bloomberg.

”BYD vrea să se extindă în afara Chinei şi intenţionează să deschidă anul acesta două noi fabrici în America Latină şi să le extindă pe cele existente din SUA, Ungaria şi Brazilia”, a explicat Isbrand Ho.

Potrivit sursei citate, BYD a anunţat luna trecută că va investi zece milioane de euro într-o fabrică de autobuze electrice în Franţa. De asemenea producătorul se așteaptă ca în acest an să vândă 300 de autobuze în Europa, faţă de cele 200 de autobuze livrate în perioada 2015-2016.

”BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China, speră să câştige în următorii cinci ani aproximativ o treime din piaţa europeană a autobuzelor şi autocarelor, ajungând la vânzări de aproximativ 11 mii de unităţi, astfel încât Europa va deveni cea mai mare piaţă externă a BYD”, a declarat Isbrand Ho.

Potrivit directorului diviziei de vânzări auto europene a BYD, ”compania chineză îşi extinde echipa în Europa, astfel, aproximativ jumătate din personalul său fiind format din angajaţi pe plan local”, a mai explicat Isbrand Ho.

Autobuzele electrice K9 şi maşinile electrice e6 produse de BYD sunt prezente în peste 200 de oraşe din întreaga lume şi sunt exportate din SUA până în Japonia şi Australia, arată sursa citată.

Share.

Lasă un comentariu