Burghiu neagă acuzațiile Sierra: Contractul cu ELCEN a fost semnat

0

Bogdan Tudorache

Noul șef al Termoenergetica (fostul RADET) a declarat pentru energynomics.ro că declarațiile administratorului ELCEN, Sierra Quadrant, de astăzi, potrivit cărora sistemul de termoficare al Capitalei funcționează nelegal, după ce Termoenergetica a refuzat nejustificat să semneze contractul cu ELCEN, sunt false.

”În momentul de față, contractul este semnat”, ne-a spus el, explicând că în negociere s-au obținut condiții care nu au mai fost negociate ”de 30 de ani”, cum ar fi majorarea unor termene de plată cu ELCEN și ”un avans din partea Primăriei Municipiului București pe 15 ale lunii curente”.

Administratorul ELCEN a remis redacției energynomics.ro mai devreme, în cursul zilei de azi un comunicat conform căruia susținea că Termoenergetica tergiversează semnarea contractului cadru cu ELCEN. ”În paralel, continuând politica de forță impusă de Primăria Municipiului București (PMB) care a obligat ELCEN să livreze apa caldă gratis către RADET, Termoenergetica solicită ELCEN să furnizeze agent termic pe baza unor comenzi zilnice, în afara contractului, adică nelegal.

”Pentru a completa tabloul manierei defectuoase în care atât conducerea PMB cât și cea a Termoenergetica au înțeles să gestioneze situația dramatică a termoficării – având deja experiența falimentării RADET – vă aducem la cunoștință că la aproape 30 de zile de la ședința Consiliului General al Municipiului București în care s-a decis majorarea de capital a Termoenergetica cu aproximativ 650 milioane de lei, PMB nu a transferat niciun leu în conturile societății.

Acest lucru înseamnă că Termoenergetica, urmând modelul RADET, va primi energie termică gratis de la ELCEN și va acumula datorii”, susține Sierra Quadrant, care susține că va solicita plata în avans pentru agentul termic. Burghiu susține, însă, că energia va fi plătită din noul avans obținut de la PMB.

Share.

Lasă un comentariu